In deze wafelijzertest heb ik een van de leukste baantjes ter wereld mogen uitvoeren. Ik heb namelijk zelf wafels gebakken. Omdat ik weet dat de meeste Nederlanders dol zijn op gemak, heb ik een kant-en-klare wafelmix uit de supermarkt getest, waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen.
Net als bij pannenkoeken bakken, kan er een flink verschil zijn tussen de eerste en de laatste wafel. Ik heb daarom de consistentie van de wafelmakers getest door minimaal drie testwafels te bakken, met steeds een kleine pauze van 30 seconden tussen de wafels. Ik heb met een timer gemeten hoelang het duurde voordat het wafelijzer warm is en hoelang het duurde om de wafels te bakken. Vervolgens proefde ik de wafels en beoordeelde ik of ze consistent gebakken waren en er mooi (goud)bruin uitzagen.
Na afloop controleerden ik of de bakplaten gemakkelijk schoon te maken zijn en hoeveel beslag er in de opvangbak terechtkwam. Veel wafelijzers laten vrij veel beslag wegstromen zodra je het wafelijzer sluit. Hoe groter de opvangbak, hoe minder beslag er uit je apparaat stroomt en hoe minder rommel je krijgt.
Tot slot heb ik gelet op het gebruiksgemak van de apparaten. Zijn er extra’s zoals indicatielampjes voor warmte? Worden de hendels niet te snel heet? En zijn er opzetstukken waarmee je ook andere soorten wafels kunt maken en is het opbergen van de wafelijzers eenvoudig?
Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer
Keurio.nl wordt ondersteund door haar lezers. Wanneer je via links op onze site aankopen doet, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Lees meer over wie ik ben en hoe ik review.
Copyright 2025 Keurio.nl