Mijn review van de Boska Kaasschaaf Monaco+
- Met het zeer scherpe mes glijd je makkelijk over elke soort kaas en groente
- Het reliëf aan het uiteinde voorkomt plakken van kaas aan je schaaf
- Het model is stevig, zwaar en robuust en kan tegen een stootje
- Je betaalt een hoge aanschafprijs voor dit model
- Je ziet snel vieze vlekken op het handvat van rvs
De Boska Kaasschaaf Monaco+ vond ik de Rolls-Royce onder de kaasschaven in onze test en scoorde op elk punt supergoed. Wat kun je verwachten? Een luxe kaasschaaf voor echte keukenprinsen en prinsessen.
Oké, je betaalt een stuk meer dan voor de vergelijkbare Copenhagen, dus wat krijg je daarvoor terug? Ik merkte dat deze Monaco+ net even iets meer in z’n mars heeft dan zijn goedkopere tegenhanger. De Monaco is bijvoorbeeld massiever en zwaarder en kan daardoor zeker tegen een stootje.
Door het gewicht ligt de Monaco+ zwaarder in de hand. Daar moet je van houden. De mesjes zijn vlijmscherp met kleine kartels voor en achter en geven veel grip op de kaas. Het profiel op beide zijdes van het blad voorkomt dat de vette kaas blijft plakken. Handig! Die scherpte kwam ook goed van pas bij het schillen van wortels en het schaven van jongere kaassoorten.
Zijn er geen nadelen? Nou, het handvat van rvs wordt snel vies en vettig, net als bij de Copenhagen. De prijs is daarnaast wat hoog voor die kleine luxe details, moet ik eerlijk zeggen. Vind je zulke details belangrijk en eet je vaak kaas? Koop dan zeker deze Monaco+.
Over de auteur
Jasper van Campen
Oprichter en productester
Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer