Mijn review van de Boska Kaasschaaf Zacht Milano+
- Het model is ideaal voor heel jonge en boterzachte kazen, maar werkt ook goed met oude kaas
- Het kunststof handvat geeft je veel grip op je bewegingen
- Je betaalt een redelijk hoge aanschafprijs voor dit model
- Je kunt het kunststof handvat als goedkope ontwerpkeuze ervaren
Heb je de review hierboven overgeslagen? Dan is het goed om te weten dat de Boska Kaasschaaf Zacht Milano+ in principe dezelfde kaasschaaf is als de gewone Milano+. De prijs, looks en handvat zijn hetzelfde. Het verschil is alleen dat deze kaasschaaf speciaal bedoeld is voor hele jonge kazen, een korter blad heeft en maar 37 gram weegt. Toch vond ik ‘m verrassend veelzijdig.
Even voor de niet-kaaspuristen onder ons: een kort blad voorkomt dat plakjes jonge kaas opkrullen en aan je kaasschaaf blijven plakken. Toch is het goed om te weten dat zo’n kort blad pas bij een hele jonge, boterzachte Goudse kaas een voordeel biedt ten opzichtige van een lang blad.
Met zo’n korte schaaf glijd je bovendien net zo makkelijk over oude en belegen kaas en zelfs de schil van een wortel, merkte ik in de test. Dat maakt de Milano+ Zacht geschikt voor liefhebbers van boterzachte goudgele kazen van de echte kaasboer, die ook wel eens een andere kaas willen eten.
Als je kijkt naar de veelzijdigheid, haal je volgens mij een prima kaasschaaf in huis. Als je vrijwel alleen jonge kaas eet, is dit zelfs de beste keuze uit de test.
Over de auteur
Jasper van Campen
Oprichter en productester
Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer