Zo heb ik de kruimeldieven getest

Laatste update: 31 juli 2024

Om te kijken welk kruimeldief het beste is, heb ik van tevoren een flinke testcase gemaakt. Vervolgens heb ik alle kruimeldieven, aan de hand van die testcase, getest. Dat heb ik zo aangepakt:

De kruimel- en meeltest

De kruimeldief is gemaakt voor kruimels. Dus: dat heb ik natuurlijk even getest. Ik heb broodkruimels, kruimels van crackers en meel op een het aanrecht gelegd. Daar ging ik toen met de kruimeldief in 1 rechte lijn overheen. 

De haren van Guus (de kat)

Voor deze test, hebben wij de haren van Guus gespaard op een kleedje. Dat kleedje heb ik neergelegd en hier kreeg elke kruimeldief een eigen stukje oppervlak. Welke kruimeldief het oppervlak het schoonst kreeg, was de winnaar van deze test.

Verschil in oppervlakte

Of je nu je vloer even schoonmaakt, de viezigheden van de bank zuigt of juist het aanrecht verfrist: als er vuil ligt, kan de kruimeldief het opzuigen. Maar verschilt het ook of je zuigt vanaf een stenen ondergrond of juist van een ondergrond die van stof is gemaakt?

Om dat te testen, heb ik een mix van kruimels en meel op steen en op een tapijt gelegd. Elke kruimeldief kreeg een eigen oppervlakte die ze zo goed mogelijk schoon moesten krijgen. De kruimeldief die tijdens deze test won, deed dit zo goed mogelijk.

De Auto-test

Veel kruimeldieven worden ook gebruikt in de auto. Terecht: het is een licht apparaat, waarmee je snel viezigheden weghaalt, zonder te worstelen met een groot apparaat of een onhandig snoer. Om te testen hoe de kruimeldieven het in de auto deden, heb ik ‘m meegenomen naar mijn auto en gekeken hoe hij omgaat met het matje, moeilijke plekjes en de stoelen. 

Hoe gemakkelijk is het om schoon te maken?

Heb je net gezogen, dan is het ook fijn als je de kruimeldief net zo gemakkelijk schoonmaakt. Om dat te testen, heb ik ook gekeken hoe simpel het is om de kruimeldief te legen en schoon te maken.

Ik koos hier voor een systeem, waarbij je de viezigheid binnen enkele seconden in de prullenbak gooit. Uiteindelijk scoorden alle kruimeldieven hier goed op: ze hadden een handig opvangsysteem dat je met een simpele klik kon legen. 

Het geluid tijdens het zuigen

Ben je erg gesteld op je rust? Dan kan een luidruchtige kruimeldief dat eens flink verstoren. Om te kijken welke kruimeldief het minste geluid maakte, heb ik de decibelmeter naast het apparaat gelegd en gemeten hoeveel decibel uit het apparaat kwam tijdens het zuigen. Dit heb ik niet meegenomen in mijn eindresultaat, maar geplaatst bij de features. Vind je stille kruimeldief belangrijk? Dan kun je hiernaar kijken. 

De watertest

Sommige kruimeldieven promoten ook met een mogelijkheid om water op te zuigen. Om te testen of die kruimeldieven dat konden, heb ik 100ml water op het aanrecht gelegd om te testen of dit ook goed ging. 

De batterijduur

Ben je net lekker aan het zuigen, valt je kruimeldief uit. Om zulke momenten te voorkomen, heb ik ook even gekeken wat de batterijduur is van de kruimeldieven. Dit heb ik vervolgens getimed, tot de kruimeldieven uitvielen. Vervolgens heb ik ze ook weer opgeladen.

Was dit artikel behulpzaam?

Bedankt!

Over de auteur

Jasper van Campen
Oprichter en productester

Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer