Een waterkoker gebruiken is de snelste en gemakkelijkste manier om een kopje thee te zetten, maar volgens sommige gebruikers zou het gevaarlijk kunnen zijn om het water in de kan twee keer te koken en door het water te koken kan er veel kalk ontstaan in de koker. Hoe ongezond is de waterkoker eigenlijk?
Het is niet slim om water twee keer te koken. Het water kan daar een vieze smaak door krijgen en dat zal je kopje thee er niet lekkerder op maken. Er zijn ook wetenschappers die stellen dat het water een tweede kookbeurt geven stoffen als nitraten en fluoride kan versterken. De concentraties in het water kunnen sterker worden waardoor je meer van deze stoffen binnenkrijgt die slecht voor je gezondheid zijn. Maar andere onderzoekers hebben deze aantijgingen weerlegd in Nederland. Deze stoffen komen dusdanig weinig voor in water dat zelfs na een aantal keren koken, de concentraties niet te hoog worden. Dus, hoewel je kop thee er niet lekkerder op wordt met twee keer koken, is het niet ongezond.
Een waterkoker kan ook kalk bevatten. Dit zie je bijvoorbeeld onderin de waterkoker als een laag hard wit poeder. Het kan ook in het filter van de waterkoker aanwezig zijn. Het is belangrijk om de waterkoker te ontkalken, want daarmee zal de waterkoker langer meegaan. Het is echter niet per se ongezond om kalkrijk water te drinken. Kalk is zelfs belangrijk voor ons lichaam als bouwstof voor onze tanden en botten. Je kunt een waterkoker ontkalken op de volgende manieren:
Wie is toch die man die al die producten test? Laat ik me even voorstellen! Ik ben Jasper van Campen en ik test al heel wat jaren producten. Met name artikelen voor in huis, de tuin en de keuken laten... Lees meer
Keurio.nl wordt ondersteund door haar lezers. Wanneer je via links op onze site aankopen doet, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Lees meer over wie ik ben en hoe ik review.
Copyright 2025 Keurio.nl